Ken jij de signalen van kindermishandeling?

In films is het altijd zo lekker duidelijk…

Een kind met blauwe plekken. Bang voor ruzie. Schichtig ineen krimpend op het schoolplein als anderen contact zoeken. Dramatische muziek zwelt aan terwijl er ingezoomd word op het treurige gezicht van de kleine held in kwestie. Helaas zijn de signalen in het echte leven vaak minder duidelijk.

En als we dan al iets vermoeden, wat doen we dan met dit gegeven? De ouders aanspreken lijkt eng. En zeker weten doen we het tenslotte niet.

Vaak negeren we onze vermoedens, omdat we niet weten wat we ermee aan moeten!

Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor signalering en preventie van kindermishandeling. Want geweld of verwaarlozing in je jeugd kleurt je hele leven. Halverwege 2012 wordt de wet Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling ingevoerd, om de signaalgevoeligheid van professionals te vergroten en de aanpak van kindermishandeling te verbeteren.

Wil je weten wat de meldcode inhoudt? dinsdag 6 maart van 20:00 tot 21:00 uur geeft Ninke van der Leck van Bureau Bespreekbaar eenĀ  gratis Teleseminar over werken met de Meldcode.

Ook als je morgen geen tijd hebt om te luisteren heeft het zin je in te schrijven, want je ontvangt na afloop een mp3 met het hele seminar in je mailbox.

Zelf volg ik niet alleen het Teleseminar maar ga ik ook de trainingĀ  Werken met de Meldcode doen, die Ninke 30 maart in Den Haag geeft. Omdat ik nog beter wil worden in het oppakken van signalen en meer handvatten zoek over hoe het beste te handelen in een zorgelijke situatie. Zodat ik op kan komen voor elk kind dat ik tegenkom waarbij ik een niet-pluis-gevoel heb. En zo kan bijdragen aan het uitbannen van kindermishandeling.

Ken jij de signalen van kindermishandeling? En als je iets vermoedt, wat doe je dan? Ik hoor het graag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>