Meer hoef ik niet, ik heb een goed leven.

Lange tijd was ik heel tevreden met mijzelf, met de keuze die ik gemaakt had om als zelfstandige te gaan werken, met mijn leven in het algemeen.

Dankbaar voor de goede vrienden om me heen, voor de vrije tijd die ik had om hen vaak en lang te bezoeken, voor mijn dagelijkse leestijd, voor mijn eigen vermogen om intens te kunnen genieten van een maandagmiddag op het strand van Kijkduin.

Geld verdienen was nog net geen noodzakelijk kwaad, maar spiritueel vond ik het ook zeker niet. Focus op geld verdienen was wel ‘fout’ – mijn focus lag op liefde en vrijheid. Véél verhevener dan bezig zijn met bonussen en statussymbolen, toch?!? ;-)  Dus verdiende ik met het werk waar ik van hield precies genoeg om een simpel maar fijn leven te leiden. Prima geregeld….

Zoveel arrogantie en onbenulligheid, nu terugkijkend is het haast vertederend. Het leven deelde mij wat waarschuwingen uit om me te laten voelen hoe fragiel mijn ‘vrijheid’ eigenlijk was:

 • Mijn fitte, levenslustige stiefvader overleed een aantal jaar geleden na een zeilongeluk – naast het verdriet en de shock bracht dit een hoop zorg en regelwerk met zich mee; ik heb  3 maanden niet gewerkt en had  geen enkel inkomen. Gelukkig had ik een buffer, die behoorlijk slonk.
 • Ik ging samenwonen en kocht samen met mijn toenmalige vriend een huis op ons gezamenlijk inkomen, met een tophypotheek om de verbouwing te financieren. Twee jaar later bleek dat we toch niet goed bij elkaar pasten als levenspartners (we zijn wel nog steeds bevriend) en ontdekten we dat het huis -met daarin al mijn spaargeld- onverkoopbaar was.
 • Ik kreeg een fikse tandwortelontsteking waardoor ik ruim 3 maanden niet kon werken (ik kon ook niet dansen trouwens, dat was pas erg…) en zag mijn laatste reserve-euro’s verdwijnen in het betalen van de huur. Voor de tandarts moest ik een lening afsluiten.

Ik werd steeds beter in genieten zonder geld.  “Gelukkig ben ik een optimistisch en dankbaar mens”, zei ik regelmatig tegen mijzelf, de opkomende stress niet helemaal effectief wegsussend.

‘Toevallig’ kwam ik 2 jaar geleden terecht op het blog Het is tijd om plezier te maken van Open Circles, waarin gevraagd werd om een lijst van 20 leuke, heerlijke dingen-die-bijna-geen-geld-kosten in het commentaarveld van de blog te plaatsen; de eerste 20 reacties kregen een gratis ticket voor het eendaagse seminar ‘Elements of Succes’. Ik reageerde direct, en had binnen een paar minuten een ticket voor een seminar.

Dat gratis seminar heeft mijn leven grondig op zijn kop gezet; in één dag liet de trainer, Nisandeh Neta, me zien hoe klein ik mijzelf hield door altijd ‘realistisch’ te blijven, hoeveel van mijn potentieel ik niet gebruikte. Ik ging terplekke groter dromen en plannen.  Dat smaakte naar meer… ook voor mijn bedrijf! Ik schreef me direct in voor de Business Bootcamp én de vervolgcursussen; met snel beslissen heb ik geen problemen :-D

Wat heb ik in 2 jaar tijd veel geleerd, afgeleerd, geprobeerd, gestudeerd, getransformeerd en geïmplementeerd! Een deel van de oogst is:

 • Veel mooie nieuwe contacten, die me motiveren, stimuleren en liefdevol bij de les houden als ik afgeleid of  moe word,
 •  Echte plannen voor mijn bedrijf, dat langzamerhand om gebogen wordt van een hobby naar een heuse onderneming,
 • Een omzetgroei van 35% met een paar simpele acties in het 1e jaar,
 • Een strategie om geld te hebben wat er ook gebeurt in mijn leven (work in progress, mijn buffer is nog lang niet terug op veilig niveau)
 • Een totaal andere mindset, waarin overvloed centraal staat, ook wat geld betreft; denk je eens in hoeveel meer ik te geven heb als ik meer verdien!
 • Persoonlijke groei in een veranderingstraject waar ik nu al 2 jaar met volle teugen van geniet.

Ik gun iedere freelancer of ZZP-er de levensveranderende ervaring  van de Business Bootcamp van Open Circles; 2 dagen voor het luttele bedrag van 47 euro, voor het geld hoef je het niet te laten!

En ik, ik win wéér een gratis ticket door het schrijven van dit blog, dit keer voor het Social Media Secrets seminar. Dat gaan jullie binnenkort merken op mijn website, op Facebook en op Twitter … :-D

Oh, verleden jaar op het Business Bootcamp vertelde ik al wat Open Circles mij gebracht had:

*opmerking 15 november: hoewel ik mijn eigen successtory van Open Circles aan mijn blog heb toegevoegd, springt de video steeds over op het verhaal van Tony Verhey. Ik krijg dat nu niet veranderd en moet aan het werk… Als je mijn video wilt zien, kijk dan op YouTube onder Succesverhaal Klaartje Loose, ik verander het zo snel mogelijk! *in vliegende haast kraamtas pakt*

Tot ziens, of het nou bij de Business Bootcamp is, in de boekwinkel, aan je kraambed, in mijn praktijkkamer, op mijn blog, op Facebook, op de dansvloer of op het strand!

Geniet van de weg die je gaat!

 

 

 

 

 

 

 

 

4 Responses to Meer hoef ik niet, ik heb een goed leven.

 1. Mooie blog, Klaartje. En gezellig dat jij je ticket nu ook hebt verdiend!!
  *high five*
  xxx
  Hannie

 2. Ik heb je blog met plezier en herkenning gelezen. Top dat je er op 9 december ook bij bent, dan zie ik je daar! Ik zit in het E-Team en Annemiek doet als deelnemer mee. Bedankt ook voor je laatste zin: ja, ik geniet met volle teugen van de weg die ik ga!

 3. Heel mooi blog. Mooi beschreven hoe je manier van denken is veranderd en wat je daardoor hebt gerealiseerd. En het is erg herkenbaar.

 4. @Hannie, @Saskia, @Catja: Dank jullie wel lieverds :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>